5 Μαΐου 2024
18 °C Πρέβεζα

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ…. ΛΟΥΡΟΣ

Share
Με υπερηφάνεια και συγκίνηση γιορτάσαμε σήμερα, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Είναι ημέρα τιμής και μνήμης για την Ορθοδοξία και το μεγαλείο του Ελληνισμού!
Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί έναν φωτεινό φάρο που μας διδάσκει και μας καθοδηγεί. Δικό μας χρέος είναι να μη ξεχνάμε το ένδοξο παρελθόν μας και να διδασκόμαστε από αυτό.
Να παραμείνουμε ενωμένοι και να προοδεύουμε συνεχώς.
Σήμερα, ο Λούρος έχει φορέσει τα γιορτινά του, τελέστηκε στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο και η παρέλαση στο κέντρο του Λούρου. Εμείς, οι νέες γενιές, η μαθητική νεολαία που πριν από λίγο παρέλασε με τόση περηφάνια, όπως και όλος ο κόσμος που παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις, τιμήσαμε τους αγωνιστές εκείνους που με όπλα το εθνικό φρόνημα και την πίστη στην ελευθερία ξεκίνησαν έναν αγώνα που διέσχισε τους αιώνες και παρέμεινε επίκαιρος και διαρκής.
Τιμώντας το όραμα των προγόνων μας οφείλουμε με σεμνότητα να μεταλαμπαδεύουμε, μέσω των πράξεων μας, τα ιδανικά και τις αξίες για Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Αλληλεγγύη, Ενότητα, Ισότητα και Δικαιοσύνη.
Έχουμε ως καθήκον να φανούμε αντάξιοι όλων εκείνων των επαναστατών που θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους για να αναπνέουμε εμείς σήμερα Ελεύθεροι.
Αξιοποιώντας τη φράση του Ρήγα Φεραίου «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά!», αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε έναν καλύτερο αύριο.
Το οφείλουμε σε όλους εκείνους που πέρασαν και πολύ περισσότερο σε όσους θα έρθουν.
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.
Χρόνια Πολλά στο Λούρο για την διπλή γιορτή
Χρόνια Πολλά Πρέβεζα.
Χρόνια Πολλά Ελλάδα.
Previous Article

Τι βρίσκεται πίσω από αυτή την εμμονή – πρεμούρα του κ. δημάρχου??

Next Article

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ.

You might be interested in …

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την ”Ανάπτυξη Τώρα” ο πρόεδρος της Τ.Κ Μιχαλιτσίου Δημήτρης Κωστής

Share

ShareΗ ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” δυναμώνει και διαρκώς “μεγαλώνει” σε στελεχιακό δυναμικό, αναπτύσσοντας πλέον δυναμική “καθαρής νίκης” στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023. Ο Αστυνομικός Κωστής Δημήτρης  θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την […]

Ο διάλογος με τους δημότες στα χωριά συνεχίζεται, Φλάμπουρα.

Share

ShareΦλάμπουρα. Σας ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή. Paris Katsanos και Spyros Bistiolas σας ευχαριστώ πολύ για όλα. Καλή επιτυχία

Ο διάλογος με τους δημότες στα χωριά συνεχίζεται στην Σαμψούντα.

Share

Share Ο διάλογος με τους δημότες στα χωριά συνεχίζεται στην Σαμψούντατα, τα προβλήματα ίδια, καθαριότητα, αγροτική οδοποιία, πόσιμο νερό, φως , αστική συγκοινωνία, αγροτικός γιατρός, γήπεδο ποδοσφαίρου με λίγα λόγια σε κάθε χωριό οι δημότες […]

Αφήστε μια απάντηση